Završeni “Izviđački susreti” u Tešnju

 

Tešanj je izviđački grad.Da je tako,izviđačka mladost,mlađe planinke i mlađi izviđači-pohodili su Tešanj.Došli su svojim prijateljima da uveličaju 60 godina izviđaštva u Tešnju.Došli da učestvuju na najvećem takmičenju u kategoriji “Mlađi izviđači i planinke” u SIuBiH.Prijavljene su 53 ekipe,iz nekih razloga neke ekipe nisu došle na takmičenje koje se odrzavalo na dva nivoa,državni i općinski.Pored 46 ekipa,prisutni su bili i izviđački prijatelji koji su bili u pratnji svojih ekipa nih 86. Došli su da uveličaju takmičenje i da čestitaju starješini odreda njegov rođendan.Uključeno je 39 naših volontera koji su svojski odradili povjerene i preuzete obaveze.Posebna zahvala pripada mladom timu načelstva:Almi,Majdi,Naidi,Elviri,Begi,Aidi,Melisi,Mandžuki,Salki,Mirnelu.

Naravno tu su članovi staba Ehlimana,Jasna,Refija,Mirsad,Senad,Elvira,Amir,Hasan,Adnan.Na čelu takmičarske komisije je ažurni i vrijedni stablija Ibrahim Dubošlić.
Hvala svima.
Protokolarno,prisutnima su se obratili:starješina odreda Mujo Pobrić,Pomoćnik općinskog načelnika Tešanj Hamzalija Hojkurić,predsjednik SiFBiH,dr.Adnan Hodžić.

U Eminagića konaku otvorena je izložba izviđačkih fotografija sa temom “60 godina izviđaštva u Tešnju”

Po završetku takmičenja održana je i prezentacija Džemborija 2019 “Sjeverna Amerika” koju je predstavio Denis Samardžić Bimbo,vođa kontingenta i potpredsjednik SIG Zenica.

Takmičenje je podrzano od:.Općina Tešanj,Skupština Ze-do kantona,Madi d.o.o,AS d.o.o,Tešanjski dijamant ,Subašić d.o.o,Sinanović d.o.o,Piro Promet d.o.o,Kotex,Cafe bar King,Restoran Divan.Alfa &Omega,Smart TV,JU Muzej Tesanj

Rezultati u kategoriji Državni nivo:

1.mjesto “Kasiopeja” OI “Vermont” Brčko
2.mjesto “Narona” OI “Jablan” Jablanica
3.mjesto “Bijelo dugme”OI “Safet Ribić” Nemila

Općinski nivo:

1.”Impessa” Mala raja
2.Štrumfovi Jablanica
3.Aidini medvjedici Krndija

Zlatne medalje u kategoriji streljaštvo dobili su mladi izviđači iz Ilidže i mladi izviđači iz Impesse-Tešanj

Hvala svima koji su se odazvali takmičenju.Nadamo se danosite lijepe utiske iz Tešnja.Vidimo se do godine opet u još većem broju.

https://www.facebook.com/pg/izvidjaci.tesanj/photos/?tab=album&album_id=10155294939941624

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *