Ekološka akcija na uređenju Kiseljaka

 

Odred izviđača ”Crni vrh” pod vodstvom starješine Muje Pobrića,jutros je u 10 sati vrijedno krenuo u akciju ekološkog uređenja Turističko-rekreacione zone Kiseljak. Njima se priključio i Husein ef.Bećirović sa polaznicima mektebske nastave MZ Karadaglije
Nije im smetalo ni što je nedjelja, niti što počinje ljetno računanje vremena, okupili su se na dogovorenoj lokaciji i počeli sa radom. Nakon uputa stariješine i podjele u grupe, članovi su počeli da pune vreće i temeljito čiste okoliš. Poslije dva sata vrijednog rada, dobili su zasluženi odmor uz vatru na kojoj se kuhao izviđački grah u kazanu, zaštitni znak udruženja. Njihov trud nagrađen je lijepim vremenom, pa će ostatak dana moći provesti u igri na izletištu Kiseljak.
Naravno,iskorišteno je vrijeme za uvježbavanje patrola za nastupajuće takmičenje u Zenici.
Svrha ove akcije je da je općina objedinila ovu atktivnost na proljetnom uređenju, dajući materijalnu i finansijsku podršku. Rezultat je čista okolina, ali što je još važnije ekološki osvješteni građani koji prepoznaju vrijednost ovoga i temelj mladim ljudima, koji će graditi pravilan odnos prema prirodi.
Naše članove danas su posjetili:
1.mr.Suad Huskić,načelnik općine Tešanj
2.Hamzalija Hojkurić,pom.načelnika za financije
3.Šemsudin Karahodžić,eko policajac
4.Azra Mujaković,predsjedavajuća Savjeta
5.Belma Torić,novinar
Medijski pokrovitelj:
1.ZOS radio
2.Tešanjweb
3.Tešnjaci

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10154051349276624.1073742028.374998126623&type=3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *