AKTIVNOSTIAKTUELNO

Dan otpora fasizmu 2024

U Tešnju je danas obilježen 4. april, Dan otpora fašizmu.

Zajednička je poruka da fašizam u Evropi i našoj zemlji još nije pobijeđen i da se demokratska borba protiv njega mora nastaviti.
Na centralnom spomen obilježju cvijece su položili mr.Suad Huskic,opcinski nacelnik sa Amirom Kurticem,predsjedavajucim OV Tesanj.Zatim su to ucinile brojne delegacije svih nivoa vlasti te predstavnici borackih udruzenja i politickih partija odali pocast.Cvijece smo polozili i pred bistu Huse Hodzica,narodnog heroja te na Partizansko groblje .
Među onima koji su odali poštu herojima otpora neizostavno je i izviđačka organizacija u Tešnju.
Članovi Odreda izviđača “Crni vrh” ovaj put predvođeni dr.Ehlimanom Pobric,nacelnicom odreda ,redovni su sudionici svih značajnih manifestacija u tešanjskom kraju.
Nesporni ugled tešanjskih izviđača i rezultati za primjer drugima prepoznati su od strane vodećih ljudi u lokalnoj zajednici i nijedan značajan događaj posljednjih godina ne može proći bez njihovog učešća.
Svako ko vidi ove fotografije najmlađeg članstva sa izviđačkim obilježjima na jednoj ovakvoj antifašističkoj manifestaciji ,može s punim pravom biti ponosan što je član izviđačke organizacije.