AKTIVNOSTIAKTUELNO

DAN LJUBAZNOSTI

dan ljubaznosti

Akcija prikupljanja sredstava za transplataciju bubrega Senadu Ljevakoviću.

DAN LJUBAZNOSTI U današnjem životu kada sve manje imamo vremena za druge i kada su nam brige i sopstveni problemi u prvom planu, ponekad zaboravimo da ljubaznost ništa ne košta i da jedan osmijeh uz „hvala“, “molim“, “izvinite“ mnogo znači. Učenici naše škole odlučili su podsjetiti na važnost ljubaznosti u životu tako što su 18.12.2012. godine upriličili Dan ljubaznosti.

Tog dana ljubaznost je „vladala“ našom školom. Svi su svojim osmijesima pokazali kako je malo potrebno da budemo ljubazni. U sklopu ove manifestacije, u organizaciji sekcije izviđača i sekcije podmlatka Crvenog križa, upriličen je i završetak akcije prikupljanja sredstava za transplataciju bubrega Senadu Ljevakoviću, roditelju učenika naše škole. Naime, učenici i radnici škole su taj dan u školu donijeli kolače, a članovi ovih dviju sekcija su te kolače distribuirali tako da su i na taj način prikupljena znatna materijalna sredstva (338,00 KM).

Posebnu zahvalnost za sve navedeno treba iskazati roditeljima, koji su i u ovom slučaju pokazali svoju humanost, ali i spremnost za učešće u svim humanitarnim akcijama koje organizira škola i tako dokazali da su i oni, zajedno sa svojom djecom, članovi ovog kolektiva. Na kraju treba takođe istaći učenike i zaposlenike škole koji su besprijekorno proveli ovu akciju. Napominjemo da je u ovoj humanitarnoj akciji prikupljeno ukupno 1098,00 KM i nadamo se da će ova sredstva doprinijeti uspješnom liječenju našeg Senada. U ime cijelog kolektiva našem Senadu želimo da što prije prikupi neophodna sredstva i da transplatacija prođe uspješno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *