Čestitka u povodu mjeseca Ramazana

U povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana članovima izviđačke organizacije islamske vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke i želje da mjesec posta provedu u radosti, sreći i blagostanju.

Neka u srcima svih članova organizacije prevlada dobročinstvo, jer pomoć i pažnja prema drugima uzvišeni je ljudski čin.

Starješina odreda
Mujo Pobrić

Završeni “Izviđački susreti”u Tešnju

“Izviđački susreti” Tešanj 2018 su upravo završeni.Na takmičenju za mlađe izviđače i planike bila je prijavljena 41 ekipa.
Prisutne je pozdravio Mujo Pobrić,starješina odreda i predsjednik SiFBiH.Takmičarima se obratio  nacelnik općine mr.Suad Huskić koji je otvorio takmičenje.
Rezultati:
1.”Sefice” OI Zvijezda Vareš
2.”Kota 96 “Izviđači Brčko distrikt
3.”Kotrljajuće kamenje” OI Neretva Konjic
Najbolji strijelci su iz OI Zvijezda Vareš
Najbolja ekipa na općinskom nivou je “Astra”,drugo mjesto “Let plavih ptica”,a treće mjesto “Aidini medvjedići”
Hvala svim učesnicima na koji su učestvovali na takmičenju.
Hvala našim sponzorima Izviđačkih susreta.
Hvala tvSmart,FTV-Muhamed Čabrić-novinar
Hvala i veliko bravo za 29 naših volontera koji su bili uključeni u provedbi takmičenja.
Vidimo se iduće godine.

Okončane prijave za takmičenje “Izviđački susreti”Tesanj 2018

Danas su okončane prijave za tradicionalno takmičenje “Izviđački susreti”koji se već sedmu godinu održavaju u Tešnju.Na takmičenju će učešće uzeti 41 ekipa iz mnogih odreda i mjesta Bosne i Hercegovine koji će se prije svega družiti,širiti prijateljstvo,a tek onda takmičiti.Takmičenje se organizuje za kategoriju mlađi izviđači-planinke.
Hvala svima koji su odlučili da budu dio pozitivne izviđačke priče koja će se odvijati u velelijepnom gradu Tešnju u subotu 12.maja 2018.godine.
Dobro došli prijatelji.

Uspješno provedena današnja humanitarna akcija za Elmu B.

Članovi našeg odreda na čelu sa koordinatoricom akcije Aidom Dedić,uspješno su danas okončali prikupljanje sredstava  prodajom kolača za bolesnu Elmu B.koja treba ići na operaciju 28.5.2018.g.
Hvala Tešanj,hvala tešanjska izviđačka mladosti.Hvala svima onima koji su dali svoj doprinos da akcija danas uspije.Hvala tešanjskim slastičarnicama. Tako se vodi akcija za bolesnu drugaricu.a koja se nastavlja u petak 11.5.2018.
Bravo .Bravo.Bravo.

U posjeti kod prijatelja Zuhdije

Danas je uprilicena posjeta nasem dragom prijatelju,kolegi,izviđaču Zuhdiji.Posjetu je predvodio Mujo Pobric,starjesina odreda te clanice staba i nacelstva Ehlimana,Alma i Aida.
Zazeljeli smo mu brz oporavak i da ga sto prije vidimo među nasim redovima.

“Kiklopi” četvrti na međunarodnom takmičenju u Mostaru

Mlada ekipa poleraraca i pčelica “Kiklopi”danas 21.4.2018.godine su na svom prvom međunarodnom takmičenju”Vesela olimpijada” u Mostaru osvojili 4.mjesto u kategoriji poletaraca i pčelica od ukupno 40 ekipa.
Mi volimo jako Mostar.Uvijek ćemo se rado odazvati pozivu.Hvala domaćinu na gostoprimstvu.

Zavrsen trening za mlade lidere

U nedjelju 15.4.2018.g. je zavrsen trening za mlade lidere koji se odrzao na lokalitetu Doma izviđača “Kiseljak” kod Tešnja.Isti je trajao 4 dana.
Sve je proteklo u najboljem redu.Hvala ucesnicima na poslatim impresijama.Bilo je divno čitati iste od “glavne šefice” Maje Kos do “domacice”Aide Dedić.Hvala Vam.Hvala i starjesinama odreda koji su posjetili Dom izviđača “Kiseljak” Drago nam je da vam se svidjelo kod nas.
Dođite opet.

Izviđački dani u Tešnju

Nadolazeći vikend u Tešnju ce se održati dvije izviđačke manifestacije na najvišem nivou.
“Izviđaštvo za sve”je trening za mlade lidere Saveza izviđača u Bosni i Hercegovini ,a održat ce se na Kiseljaku.Dolazi 40 učesnika i 4 instruktora.Učesnici ce biti smješteni u Domu izvidača “Kiseljak”.
Svečana akademija će biti 14.4. u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje.Tom prilikom ce najzaslužniji članovi i prijatelji organizacije dobiti priznanja ,zvanja i odlikovanja Saveza izviđača FBiH.
Sve planirane aktivnosti teku svojom dinamikom ,rekao nam je Mujo Pobric ,predsjednik Saveza izviđača FBiH i aktuelni starjesina iz Tesnja.

https://www.facebook.com/izvidjaci.tesanj/posts/10156272426206624

Ekoloska akcija na uređenje izletišta Kiseljak.

Dana 8.4.2018.g.  članovi našeg odreda izveli redovnu aktivnost na uređenju izletišta Kiseljak,a u sklopu sveobuhvatne akcije koju koordinira općina Tešanj.Našim izviđačima su se priključili i najmlađi članovi Udruženja dijabetičara “Sugar” iz Tešnja sa kojima imamo potpisan memorandum o zajedničoj saradnji u raznim segmentima djelovanja.Nakon ekološkog uređenja,uslijedilo je i druženje u vidu sportskog nadmetanja,a onda i roštiljada .Stariji članovi su nastavili sa akcijom uređenja Doma izviđača.

https://www.facebook.com/pg/izvidjaci.tesanj/photos/?tab=album&album_id=10156266375306624

4,april-Dan otpora fašizmu.

Danas je u povodu općinskog praznika 4.aprila-Dana otpora fašizmu, upriličen prijem kod općinskog načelnika. Predstavnici našeg odreda Mujo Pobrić,starješina odreda te Alma Pobrić,načelnica odreda i Aida Dedić članica načelstva položili  su cvijeće na centralno spomen obilježje u Tešnju.Ceremoniji je prisustvovalo oko dvadeset članova mlađih izviđača i poletaraca.

Hvala Adnanu Bahticu na lijepom albumu fotografija

https://www.facebook.com/pg/izvidjaci.tesanj/photos/?tab=album&album_id=10156256770146624